bootstrap table

Massage 

Massage is van alle tijden. Hippocrates gebruikte al massage bij zijn patiënten en had het over het belang van druk en techniek om resultaat te boeken. Ook in het oude China, in Egypte en India bestond een massagecultuur. Zonder aanraking sterft de mens. 

 Aanraken is voor jezelf zorgen. Massage kan bijdragen om veel stressverwante klachten te verhelpen of te verlichten zoals vermoeidheid, angst, onrust, slapeloosheid, spanningen, schouder- en rugpijn. Massage spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan en is een manier om afvalstoffen te elimineren en jezelf gezond te houden.


Waarom?

Een goede massage 

- stimuleert de bloedsomloop

- stimuleert het immuunsysteem

- geeft verlichting bij gespannen spieren en spierpijn

- bevordert mentale en lichamelijke ontspanning

- verhoogt de flexibiliteit van de spieren en maakt slappe spieren  strakker


- breekt vetophopingen en afvalproducten af

- bevordert ontspanning en rust

- geeft een gevoel van welbevinden en voldoening

- helpt remmingen weg te nemen

- helpt gronden en in je lichaam te komen

- maakt je bewuster en veerkrachtiger


Kwaliteit en techniek

Ik geef enkel professionele gezondheidsmassages en combineer de oosterse en westerse technieken intuïtief. Ik gebruik de kennis van drukpunten en meridianen uit de shiatsu om te voelen waar de pijnpunten zitten en de vloeiende strijk-, knijp- en kneedbewegingen van de ayurveda om blokkades op te heffen en te zorgen voor meer doorstroming van bloed, lymfe en energie.  

Ik gebruik alleen de hoogste kwaliteit van producten om te masseren. De huid is ons grootste orgaan dus daarom werk ik alleen met pure, biologische basisolie gemengd met zuivere biologische etherische oliën. De oliën kies ik op jouw maat in functie van je noden en voorkeuren.

Praktisch

Je kunt kiezen voor 1 uur counseling of ½ uur massage gevolgd door 1/2 u counseling.

Je kunt een afspraak maken via mail of telefonisch.

Prijs: 60 euro.


 Massage/essentiële oliën

Essentiële oliën bevatten de essentie, het wezen van een plant en kunnen op veel manieren bijdragen tot je gezondheid zowel fysiek als emotioneel. Het zijn niet zomaar geurtjes, het zijn krachtige moleculen die een plant in leven houden, bijdragen tot de stofwisseling, bacteriën, virussen en schimmels te lijf gaan en zorgen voor de gezondheid van de plant. Wij kunnen hier dankbaar gebruik van maken om op dezelfde manier onze gezondheid te versterken met heerlijke en krachtige natuurlijke remedies. En bovendien kunnen ze ons omhullen met de liefde van de natuur. Aroma’s werken in op ons limbisch systeem in de hersenen. Geuren kunnen herinneringen oproepen maar werken tegelijk op het parasympatisch of sympatisch zenuwstelsel. Ze kunnen ons activeren maar ook ontspannen. Geuren kunnen ons net dat zetje geven dat we nodig hebben om een stap verder te zetten in je leven. Of ze kunnen ons helpen te aanvaarden en rust te vinden.

Ik maak gebruik van aromatherapie op maat zowel bij massages als bij counseling.


Massage met toepassing van essentiële oliën of counseling hierrond is geen (psycho)therapie noch een medische behandeling. Hiervoor raadpleeg je een psychotherapeut of een medisch arts. .