web page creator

Kundalini yoga

Kundalini yoga wordt de diamant van alle yogavormen genoemd omwille van de veelzijdigheid en de kracht. Het is een oude yogavorm die eind jaren ’60 vanuit Noord-India naar het Westen werd gebracht door Yogi Bhajan omdat de tijd ervoor rijp was. Tot dan was het een geheime leer die alleen van meester op leerling doorgegeven werd. 


Kundalini yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke beperkingen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau en ritme.


Na een kundalini les voel je je als herboren, sterker, ontspannener, blijer. Het effect is voor iedereen onmiddellijk voelbaar. Het is een complete yogavorm die je lichaam versterkt en soepel houdt maar tegelijk ook heel ontspannend is. Kundalini yoga werkt op lichaam, geest en ziel. Je krijgt meer contact met je kern, met wie je bent en wat je wil. Je bent weerbaarder voor stress of spanningen in het dagelijks leven. Het doet je als mens stilstaan en rust vinden.


Opbouw van een les


Een les heeft een vaste opbouw en begint met een mantra en een korte meditatie waarmee we ons verbinden met ons hoger zelf en contact maken met onze buik, met onze gevoelswereld. 

Daarna volgt een reeks opwarmingsoefeningen, typische kundalini oefeningen zoals sufi-cirkels of stretch pose maar ook klassieke asana’s als de koe/kat of stretchings.

Na de opwarming is er elke les een andere kriya, een vaste set oefeningen opgebouwd rond een thema. Dat kan heel fysiek zijn rond een bepaald gebied in het lichaam (rug/schouders/organen/ klieren/zenuwstelsel en brein) of eerder spiritueel en meditatief rond de chakra’s of de aura. Kundalini yoga biedt oneindig veel variatie. Ook ademhalingsoefeningen (pranayama) of een mantra zingen kunnen deel uitmaken van de les.

We sluiten elke les af met een ontspanningsmoment in ruglig en de vaste slotmantra en wens.Praktisch

Een les duurt 1.15 u en is toegankelijk voor jong en oud. Ook als je een blessure hebt kan je meedoen en passen we de oefeningen aan.

Draag gemakkelijke, losse kledij. Je mag je eigen matje meebrengen en een zitkussen. Zorg voor een dekentje en een flesje water. Het is aan te raden om licht te eten voor de les.


Een nieuwe lessenreeks start op woensdag 11 september 2019

Elke woensdag van 20 u tot 21.15u behalve op 30 oktober (herfstvakantie) De laatste les van deze reeks is op woensdag 18 december.

De prijs voor de reeks van 14 lessen bedraagt eigenlijk 168 euro maar je krijgt 2 jokers en betaalt dus 12 lessen in totaal dus 140 euro. Maximum 14 personen


Inschrijven doe je via contact en door  over te schrijven op rekening BE14 9731 3904 4783 met vermelding van je naam en yoga. Je inschrijving is definitief bij ontvangst van de betaling. Je kan ook voor de eerste les van de reeks als proefles inschrijven. Dan schrijf je gewoon 12 euro over  (en je betaalt nadien 138 euro). 

Locatie:  Overstraat 8, 3020 Veltem